Spørgsmål?

x

Har du nogle spørgsmål om at være Elev i Dagrofa? Stil dine spørgsmål her!

MØD VORES ELEVER

Vores elever har forskellige bud på, hvad der har motiveret dem til at starte en karriere hos Dagrofa. Her kan du møde nogle af vores dygtige elever. Kom helt tæt på og bliv klogere på deres valg, hverdag og fremtidsdrømme – og bliv inspireret til at træffe dit uddannelsesvalg!

Se ledige stillinger

Mød Frederik, salgsassistentelev i MENY

Jeg hedder Frederik. Jeg er 21 år og er salgsassistentelev i MENY Skørping. Jeg er uddannet HHX’er, dimitterede med et snit på 11,6,  nu er jeg elev og snart er jeg selvstændig købmand i MENY.

Jeg fik indblik i butiksverdenen og købmandslivet allerede fra barnsben. Det blev hurtigt tydeligt for mig, at jeg ville lære mere om at være købmand; særligt den frihed man har til selv at udvikle og innovere butikken – tiltalte mig meget. Det gør det iøvrigt stadigvæk, fordi friheden er et væsentligt konkurrenceparameter, der differentierer os fra andre dagligvarebutikker i branchen. I MENY, som er en del af Dagrofa, er der tankefrihed; vi er et selvstændigt butiksnet, der udøver lokalt tilpasset købmandsskab. Vi har råderum og råderet – og det er dét aspekt, der motiverer mig i dagligdagen. Når egne beslutninger resulterer i at se glade kunder; ja, så har jeg en fantastisk dag.

Elevuddannelsen i Dagrofa har bekræftet mig i, at det er butikslivet, jeg vil. Det er ikke bare et job, men en livsstil, og den livstil har jeg “committed” mig til. Jeg er ganske vidst elev, men er allerede medejer af butikken, som jeg arbejder i. Det er lynkarriere!

Læs om Frederiks uddannelse

Mød Frederik, salgsassistentelev i MENY

Jeg hedder Frederik. Jeg er 21 år og er salgsassistentelev i MENY Skørping. Jeg er uddannet HHX’er, dimitterede med et snit på 11,6,  nu er jeg elev og snart er jeg selvstændig købmand i MENY.

Jeg fik indblik i butiksverdenen og købmandslivet allerede fra barnsben. Det blev hurtigt tydeligt for mig, at jeg ville lære mere om at være købmand; særligt den frihed man har til selv at udvikle og innovere butikken – tiltalte mig meget. Det gør det iøvrigt stadigvæk, fordi friheden er et væsentligt konkurrenceparameter, der differentierer os fra andre dagligvarebutikker i branchen. I MENY, som er en del af Dagrofa, er der tankefrihed; vi er et selvstændigt butiksnet, der udøver lokalt tilpasset købmandsskab. Vi har råderum og råderet – og det er dét aspekt, der motiverer mig i dagligdagen. Når egne beslutninger resulterer i at se glade kunder; ja, så har jeg en fantastisk dag.

Elevuddannelsen i Dagrofa har bekræftet mig i, at det er butikslivet, jeg vil. Det er ikke bare et job, men en livsstil, og den livstil har jeg “committed” mig til. Jeg er ganske vidst elev, men er allerede medejer af butikken, som jeg arbejder i. Det er lynkarriere!

Læs om Frederiks uddannelse

Mød Ulla, salgsassistentelev i SPAR

Jeg hedder Ulla. Jeg er 23 år og er elev i SPAR i Nibe. Jeg er uddannet HF’er, og har herefter suppleret min uddannelse med en EUS (5-ugers online kursus), som er en forudsætning for at indtræde på hovedforløbet.

Jeg brænder for at arbejde i SPAR. Konceptet er det helt rigtige for mig, og jeg finder stor motivation i at være en del af en hverdag, hvor jeg selv har indflydelse på mine arbejdsopgaver og måden de skal udføres på. I SPAR er vi det lokale samlingspunkt i byen, og det betyder, at man som elev lærer rigtig mange mennesker at kende. Det er særligt det relationelle bånd, man skaber til kunderne, som betyder meget for mig. Derudover udvikler man sig også meget fagligt og personligt som elev i SPAR. Jeg har fx mit eget ansvarsområde, hvor jeg har friheden til selv at bestemme. Det motiverer mig.

Jeg drømmer om at have min egen butik, med mine egne kunder, og jeg er overbevist om, at min elevuddannelse i Dagrofa gør man parat til at blive selvstændig inden for en snarlig fremtid.

Læs om Ullas uddannelse

Mød Mathilde, salgsassistentelev i Min Købmand

Jeg hedder Mathilde. Jeg er 21 år og elev i Min Købmand i Skovlunde. Jeg er uddannet  HTX’er, og har dertil suppleret min uddannelse  med en EUS, der har klargjort mig til elevuddannelsen i Dagrofa.

Min uddannelse indeholder generelt mange spændende elementer. Det jeg sætter størst pris på, er sammenholdet og ansvaret, som følger med elevuddannelsen i Dagrofa. Sammenholdet i butikken, på skolen og ikke mindst på tværs af kæderne. Ansvaret jeg har for mit område, de varer jeg bestiller, de kunder jeg hjælper; ja, det motiverer mig. Man får rigtig meget ansvar i Min Købmand, hvis man vel at mærke gør sig fortjent til det. Jeg forhandler selv aftaler med leverandører og styrer projekter af fra start til slut. Man bliver udfordret, men der er også altid god sparring at hente fra min købmand.

Jeg drømmer, som mange af mine medstuderende, om at få min egen butik en dag. Det kunne muligvis være en SPAR butik eller hvem ved – måske en MENY. Alle koncepterne i Dagrofa er spændende, hvilket giver mig mange muligheder.

Læs om Mathildes uddannelse

Mød Mathilde, salgsassistentelev i Min Købmand

Jeg hedder Mathilde. Jeg er 21 år og elev i Min Købmand i Skovlunde. Jeg er uddannet  HTX’er, og har dertil suppleret min uddannelse  med en EUS, der har klargjort mig til elevuddannelsen i Dagrofa.

Min uddannelse indeholder generelt mange spændende elementer. Det jeg sætter størst pris på, er sammenholdet og ansvaret, som følger med elevuddannelsen i Dagrofa. Sammenholdet i butikken, på skolen og ikke mindst på tværs af kæderne. Ansvaret jeg har for mit område, de varer jeg bestiller, de kunder jeg hjælper; ja, det motiverer mig. Man får rigtig meget ansvar i Min Købmand, hvis man vel at mærke gør sig fortjent til det. Jeg forhandler selv aftaler med leverandører og styrer projekter af fra start til slut. Man bliver udfordret, men der er også altid god sparring at hente fra min købmand.

Jeg drømmer, som mange af mine medstuderende, om at få min egen butik en dag. Det kunne muligvis være en SPAR butik eller hvem ved – måske en MENY. Alle koncepterne i Dagrofa er spændende, hvilket giver mig mange muligheder.

Læs om Mathildes uddannelse

Mød Karoline, gourmetslagterelev i MENY

Jeg hedder Karoline Jeppesen. Jeg er 22 år og er gourmetslagterelev i MENY i Aalborg. Jeg har en gymnasial uddannelse på STX i Dronninglund. Desuden har jeg erfaring fra et landkøkken, hvor jeg har haft forefaldende arbejde.

Det har altid ligget i kortene, at jeg skulle arbejde med mad. Min mor er uddannet køkkenleder, og min bonusmor er uddannet slagter. Jeg har fulgt deres arbejde tæt fra sidelinjen, og er via deres arbejde blevet inspireret til at søge en karrierevej som slagter. Som gourmetslagterelev i MENY har jeg stor handlefrihed til at være kreativ. Jeg får plads og mulighed for at lære. Jeg har lært utrolig meget om at drive butik og om, hvad der skal til for at drive en god slagter og delikatesseafdeling. Mine kolleger er fagligt meget dygtige, og det er fedt at kunne spejle mig i deres kompetencer.

Jeg drømmer om at starte mit eget en dag. Gerne i en MENY eller som privat slagter. Jeg motiveres af tanken om et ledelsesansvar. Det kunne være spændende selv at skulle tage det fulde ansvar. Og ja så friheden – det er vigtigt for mig.

 

Læs om Karolines uddannelse

Mød Rasmus, gourmetslagterelev i MENY

Jeg hedder Rasmus Jakobsen, og jeg 31 år og gourmetslagterelev i MENY Hjørring. Jeg er uddannet transport og logistik operatør og har tidligere kørt lastbil og arbejdet på et lager. Derudover har jeg arbejdet på en fiskefabrik og været medhjælper i et køkken.

Motivationen for at arbejde i butik er vokset i takt med, at jeg som lastbilchauffør fandt ud af, at det var kundebesøgene, der drev mig. Når jeg havde afleveret varer hos en kunde, glædede jeg mig allerede til at komme frem til den næste kunde. Jeg blev næsten skuffet, hvis kunden ikke var der, når jeg nåede frem med varerne. Jeg elsker kontakten med kunderne, det at give noget af mig selv, skabe en god stemning og oplevelse. Jeg er simpelthen den bedste version af mig selv, når jeg er sammen med kunderne.

Gourmetslagter blev mit valg, da jeg holder meget af at lave mad. Som slagtere er vi fagligt stolte, det er et håndværk, som jeg glæder mig til at få mere erfaring med. At vi i MENY kombinerer fagligheden med byens bedste service – det passer lige til mig. Jeg har virkelig fundet min rette hylde.

 

Læs om Rasmus’ uddannelse

Mød Rasmus, gourmetslagterelev i MENY

Jeg hedder Rasmus Jakobsen, og jeg 31 år og gourmetslagterelev i MENY Hjørring. Jeg er uddannet transport og logistik operatør og har tidligere kørt lastbil og arbejdet på et lager. Derudover har jeg arbejdet på en fiskefabrik og været medhjælper i et køkken.

Motivationen for at arbejde i butik er vokset i takt med, at jeg som lastbilchauffør fandt ud af, at det var kundebesøgene, der drev mig. Når jeg havde afleveret varer hos en kunde, glædede jeg mig allerede til at komme frem til den næste kunde. Jeg blev næsten skuffet, hvis kunden ikke var der, når jeg nåede frem med varerne. Jeg elsker kontakten med kunderne, det at give noget af mig selv, skabe en god stemning og oplevelse. Jeg er simpelthen den bedste version af mig selv, når jeg er sammen med kunderne.

Gourmetslagter blev mit valg, da jeg holder meget af at lave mad. Som slagtere er vi fagligt stolte, det er et håndværk, som jeg glæder mig til at få mere erfaring med. At vi i MENY kombinerer fagligheden med byens bedste service – det passer lige til mig. Jeg har virkelig fundet min rette hylde.

 

Læs om Rasmus’ uddannelse

Mød Camilla, gourmetdelikatesseelev i MENY

Jeg hedder Camilla Nielsen. Jeg er 23 år og er gourmetdelikatesseelev i MENY i Frederikshavn.

Jeg har altid holdt meget af at lave mad, og det var derfor helt oplagt for mig at gå butiksvejen. I slagter og delikatessen i MENY holder vi af mad, og sammen med mine dygtige kolleger laver vi meget forskelligt, så vi kan inspirere kunderne hver dag. Jeg har stor frihed til at komme med ideer og forslag til nye ting, og har på den måde mulighed for at sætte mit præg på menuen. Det gør en stor forskel for mig.

De bedste dage er, når jeg kan mærke, at kunderne er glade for det, jeg laver. Når jeg får god og direkte respons. Det er fantastisk at sende kunderne af sted med en god oplevelse og et smil på læben.

Jeg håber, at kunne blive i MENY, også efter min læretid. Det er en super elevplads, hvor jeg hver dag lærer nyt. Og så er det jo skønt at vide, at der er masser af muligheder i Dagrofa efter endt elevtid.

 

Læs om Camillas uddannelse

☀️☀️sommerferie, sommerferie ☀️☀️ Det fedeste ved sommerferieperioden er, at man som elev får en masse ekstra ansvar. Man skal selv styre den afdeling man er i og man bliver bedre til at træffe svære beslutninger i pressede situationer. Det giver en masse ekstra ansvar og forståelse for faget, når man er færdigudlært. // Frederik, elev Meny Skalborg bakke
INSPIRATIONSTUR TIL HAMBORG I denne uge har vi haft 39 salgsassistentelever på inspirationstur til Hamborg. Her fik de en rundtur i de nyeste trends, inspiration fra de mange økologiske butikker og skabt nye sociale bånd til andre elever i Dagrofa #StærkereSammen Tak til Tradium Retail Management for et godt samarbejde.
I denne uge er jeg i Dansk Handelsblad Jeg forsøger at gøre oprør i forhold til vores image i detailbranchen??? Butikslivet er meget mere end de trælse fordomme om dårlige arbejdstider og lav løn? Det er et vigtigt socialt fællesskab, som vi i butikkerne opbygger og så er det en branche fuld af muligheder?? Man er altid sikker på: -To dage aldrig er ens -Man får snakket med en masse kunder??????‍♂️??‍???‍⚕️ -Godt fællesskab -Masser af spændende udfordringer Så er det simpelthen bare det bedste job♠️ (Artiklen kan læses på dhblad.dk) //Sara, butikschef SPAR Tilsted

Dagrofaelev

?? DET NYE ELEV HOTEL ?? 8 måneder er der gået siden vi fremvidste det sprit nye elev hotel ? Der er måske allerede startet et nyt hold elever som skal bo de næste 2 år på det fantastiske hotel ellers så ved jeg er der snart er et hold der starter. Min tid som elev er ved at være forbi og jeg vil se tilbage på en masse dejlige minder fra dette hotel. // Steffen. Meny Frost. #TBT
⚖️ Muligheder og ambitioner ⚖️ Caroline og jeg har begge ambitioner ? og drømme ? inden for S-Engros. Jeg har følgende ambitioner: ◾️ Jeg vil være souschef inden for 5 år ✅ Tiltræder som souschef til november. ◾️ Jeg vil være butikschef inden for 5-10 år ◾️ 10 år + butikschef, regionschef, konsulent, eller noget helt 4! ? Drømmen og ambitionen er der, så må tiden og mulighederne afgøre resten! S-Engros giver dig chancen, det handler bare om at gribe den ✋ // Caroline Kristiansen Helsingør // Christian Veng S-engros Aabenraa #stærkeresammen
Hali-halløj med jer! ? Sådan startede jeg mit første opslag d. 1 maj 2018. Der havde jeg været elev i Meny Bogense i næsten 1 år.?? Nu er der gået over et år mere og jeg er færdig med min uddannelse (for nu) - Jeg har været så heldig at jeg har fået lov at blive i Meny Bogense, hvor jeg også er tiltrådt som souschef. ?? I mit første opslag på siden her skrev jeg om at jeg drømte om at få min egen butik, den drøm den har jeg endnu, jeg er derfor rigtig glad for at jeg har fået den mulighed jeg har, da det er et stort skidt på vejen mod min egen butik! ? Peter // Meny Bogense?
? Sommer = Travlhed ? ??‍♀️??‍♂️I S-engros er travlheden godt igang, da sommeren er over os??‍♀️??‍♂️ ??‍♀️Dette betyder at vi alle løber stærkere og skal dække ind for dem som har sommerferie ??‍♀️ ☀️☀️Alt i alt er det en travl tid, men det er også her man får lov til at rykke ens egen styrker og svagheder. Og dette giver en, en masse i bagagen☀️☀️ #stærkeresammen // Christian Veng S-engros Aabenraa // Caroline Kristiansen Helsingør
DAGROFAS TALENTFABRIK FORTSÆTTER???️ Eksamensugen er nu veloverstået for 26 af vores salgsassistentelever, som kommer fra kæderne MENY, SPAR, Min Købmand og Letkøb. 26 salgsassistentelever – som har arbejdet benhårdt i snart to år, der nu kan se tilbage på en uge, som i særdeleshed har været vellykket med et flot snit på 7,96?? I ønskes alle et stort tillykke med uddannelsen ??️
??Fagprøve fagprøve fagprøve?? I dag er en af de helt store dage for mig, jeg skal nemlig til fagprøve - og selvom man ikke skulle tro det, glæder jeg mig utroligt meget!? Klokken 11:30 sidder jeg ved det grønne bord og skal forsvare min synopse ?? Selvom det ikke altid er lige sjovt at gå til eksamen, så glæder jeg mig virkelig til denne her, for det er det jeg har kæmpet for de sidste to år?? /// Peter, elev ved Meny Bogense??
DE KOMMER FRA S-ENGROS, DE ER FREMTIDENS MEDARBEJDERE OG DE ER BENHÅRDE ??? Eksamensugen er nu veloverstået for 8 af vores salgsassistentelever i Dagrofa. 8 salgsassistentelever – som har arbejdet benhårdt i snart to år, der nu kan se tilbage på en uge, som i særdeleshed har været vellykket. De har nemlig præsteret et gennemsnit på 9,6 i deres fagprøve ??? De kom som salgsassistentelever, nu er de salgsassistenter og snart har de alle muligheder foran sig ?? I ønskes et stort tillykke med uddannelsen ??️
??? Ansvar ??? Louise er på skole i denne uge, så det giver en masse ansvar til mig. ? Blandt andet har jeg stået for lageret i denne uge, som går ud på. ?? - Tage i mod vare? - Stå for at butikken ser nydelig ud ? - Sørge for pap præsseren ikke er fuldt ? // Louise og Jacob - Spar Hanstholm ?

#Dagrofaelev

??Fagprøve ?? 10 ugers skole ophold og i alt 2 års uddannelse er ved at være slut. ?? ?‍??‍?I denne uge har vi været på skole, hvor hovedtemaet har været fagprøveskrivning. Vores fagprøveprojekt er afleveret og nu venter eksamen i slutningen af maj ?‍??‍? #stærkeresammen /// Christian Veng s-engros Aabenraa /// Caroline Kristiansen s-engros Helsingør
FORANDRING Der er sket meget siden sidste opslag fra mig. Når man brænder for sit fag, så kan man nå langt og jeg har for nyligt taget et stort spring? Jeg har siden 1. april været butikschef i en ny SPAR, som mine købmænd har opkøbt♠️ At få sådan en chance er jeg dem dybt taknemmeligt for, især fordi jeg endnu ikke er udlært?? I dag får I kun et billede udefra, da vi er i fuld gang med at lave om♠️ Fremtiden bringer mange udfordringer med sig, men jeg glæder mig til at komme i gang☀️ //Sara, butikschef (og elev) i SPAR Tilsted;)
????FERIE MED INSPIRATION???? Så har jeg været en tur i Storbritannien med min familie?‍?‍?‍??? Vi valgte at tage på køre ferie, så vi kunne se de mindre turistede områder ??? Vi kom derfor også ud til de lokale dagligvare butikker?? Da jeg kommer fra en SPAR familie og har stor interesse for min uddannelse og arbejde, kan man ikke undlade at skulle ind og se i Storbritanniens SPAR butikker?♠️???? Her fik jeg rig mulighed for at finde inspiration til vores butikker og hvordan vi kan øge butikkernes service niveau??? // Laura, Trainee i SPAR Starup
?????? Ansvar ?????? Louise og jeg har været så heldige, at få ansvaret for at promovere vores butik. ? Vi står for at lave opslag i løbet af ugen, via vores Facebook side med nyheder og tilbud. ? //Louise og Jacob - Spar Hanstholm ?