mød vores elever

Vores elever har forskellige bud på, hvad der har motiveret dem til at starte en karriere hos Dagrofa. Her kan du møde nogle af vores dygtige elever. Kom helt tæt på og bliv klogere på deres valg, hverdag og fremtidsdrømme – og bliv inspireret til at træffe dit uddannelsesvalg!

MØD FREDERIK, SALGSASSISTENTELEV I MENY

Jeg hedder Frederik. Jeg er 21 år og er salgsassistentelev i MENY Skørping. Jeg er uddannet HHX’er, dimitterede med et snit på 11,6, nu er jeg elev og snart er jeg selvstændig købmand!

Jeg fik indblik i butiksverdenen og købmands-livet allerede fra barnsben. Det blev hurtigt tydeligt for mig, at jeg ville lære mere om at være købmand; særligt den frihed man har til selv at udvikle butikken – tiltalte mig meget. Her fik jeg lysten til at fortsætte min karriere – gerne i et fødevaremarked med højt til loftet og høje ambitioner for kvalitet og service.

Det bedste ved min uddannelse er frihed under ansvar. Jeg laver selv aktiviteter i butikken, bestiller varer og kommer med nye ideer, der fremmer salget. De bedste dage er uden tvivl de dage, hvor butikken er fuld af kunder, og hvor jeg kan pleje mine kunderelationer.

Elevuddannelsen i Dagrofa og i MENY har bekræftet mig i, at det er butiks-livet, jeg vil. Det er ikke bare et job, men en livsstil. Jeg vil gerne have min egen butik en dag, og jeg tror på, at det er muligt. Hos Dagrofa kan min drøm blive til virkelighed.

MØD ULLA, SALGSASSISTENTELEV I SPAR

Jeg hedder Ulla. Jeg er 23 år og er elev i SPAR i Nibe. Jeg er uddannet HF’er, og har herefter suppleret min uddannelse med en EUS, som er en forudsætning for at indtræde på hovedforløbet. EUS’en var super ”smooth” og en meget fleksibel tillægs-uddannelse på 5-uger, som man godt kan gennemføre sideløbende med et fuldtidsarbejde.

Jeg brænder for at arbejde i SPAR. Jeg synes konceptet er det helt rigtige, og jeg finder stor motivation i at være en del af en hverdag, hvor jeg selv har indflydelse. Vi tænker anderledes og optimerer det eksisterende i butikken, og det kræver, at vi alle sammen er omstillingsparate. Min købmand er selvstændig, og jeg synes, det er spændende at observere, hvordan han udnytter den frihed, han har til at udleve lokalt købmandsskab.

Det bedste ved min elevuddannelse er den faglige og personlige udvikling, der følger med. Jeg har mit eget ansvarsområde, hvor jeg har friheden til selv at bestemme. Det motiverer mig. Og særligt de stærke relationer til vores kunder, betyder meget for mig.

Jeg drømmer om at have min egen butik, med mine egne kunder. I Dagrofa får jeg mulighed for at efteruddanne mig, så jeg får de nødvendige kompetencer og en solid erfaring, inden jeg selv står med nøglerne. Vejen dertil bliver spændende.

MØD MATHILDE, SALGSASSISTENTELEV I MIN KØBMAND

Jeg hedder Mathilde. Jeg er 21 år og elev i Min Købmand i Skovlunde. Jeg er uddannet HTX’er, og har dertil suppleret min uddannelse med en EUS, der har klargjort mig til elevuddannelsen i Dagrofa.

Min uddannelse har generelt mange spændende elementer. Det jeg sætter størst pris på er ansvaret og sammenholdet. Sammenholdet i butikken, på skolen og ikke mindst på tværs af kæderne. Ansvaret jeg har for mit område, de varer jeg bestiller, de kunder jeg hjælper. Som elev hos Dagrofa bliver jeg dagligt udfordret.

Jeg drømmer, som mange af mine medstuderende, om at få min egen butik en dag. Det kunne muligvis være en SPAR butik eller hvem ved – måske en MENY. Alle koncepterne i Dagrofa er spændende, hvilket giver mig mange muligheder.

MØD KAROLINE, GOURMETSLAGTERELEV I MENY

Jeg hedder Karoline Jeppesen. Jeg er 22 år og er gourmetslagterelev i MENY i Aalborg. Jeg har en gymnasial uddannelse på STX i Dronninglund. Desuden har jeg erfaring fra et landkøkken, hvor jeg har haft forefaldende arbejde.

Det har altid ligget i kortene, at jeg skulle arbejde med mad. Min mor er uddannet køkkenleder, og min bonusmor er uddannet slagter. Jeg har fulgt deres arbejde tæt fra sidelinjen, og er via deres arbejde blevet inspireret til at søge en karrierevej som slagter. Som gourmetslagterelev i MENY har jeg stor handlefrihed til at være kreativ. Jeg får plads og mulighed for at lære. Jeg har lært utrolig meget om at drive butik og om, hvad der skal til for at drive en god slagter og delikatesseafdeling. Mine kolleger er fagligt meget dygtige, og det er fedt at kunne spejle mig i deres kompetencer.

Jeg drømmer om at starte mit eget en dag. Gerne i en MENY eller som privat slagter. Jeg motiveres af tanken om et ledelsesansvar. Det kunne være spændende selv at skulle tage det fulde ansvar. Og ja så friheden – det er vigtigt for mig.

MØD RASMUS, GOURMETSLAGTERELEV I MENY

Jeg hedder Rasmus Jakobsen, og jeg 31 år og gourmetslagterelev i MENY Hjørring. Jeg er uddannet transport og logistik operatør og har tidligere kørt lastbil og arbejdet på et lager. Derudover har jeg arbejdet på en fiskefabrik og været medhjælper i et køkken.

Motivationen for at arbejde i butik er vokset i takt med, at jeg som lastbilchauffør fandt ud af, at det var kundebesøgene, der drev mig. Når jeg havde afleveret varer hos en kunde, glædede jeg mig allerede til at komme frem til den næste kunde. Jeg blev næsten skuffet, hvis kunden ikke var der, når jeg nåede frem med varerne. Jeg elsker kontakten med kunderne, det at give noget af mig selv, skabe en god stemning og oplevelse. Jeg er simpelthen den bedste version af mig selv, når jeg er sammen med kunderne.

Gourmetslagter blev mit valg, da jeg holder meget af at lave mad. Som slagtere er vi fagligt stolte, det er et håndværk, som jeg glæder mig til at få mere erfaring med. At vi i MENY kombinerer fagligheden med byens bedste service – det passer lige til mig. Jeg har virkelig fundet min rette hylde.

MØD CAMILLA, GOURMET
DELIKATESSEELEV I MENY

Jeg hedder Camilla Nielsen. Jeg er 23 år og er gourmetdelikatesseelev i MENY i Frederikshavn.

Jeg har altid holdt meget af at lave mad, og det var derfor helt oplagt for mig at gå butiksvejen. I slagter og delikatessen i MENY holder vi af mad, og sammen med mine dygtige kolleger laver vi meget forskelligt, så vi kan inspirere kunderne hver dag. Jeg har stor frihed til at komme med ideer og forslag til nye ting, og har på den måde mulighed for at sætte mit præg på menuen. Det gør en stor forskel for mig.

De bedste dage er, når jeg kan mærke, at kunderne er glade for det, jeg laver. Når jeg får god og direkte respons. Det er fantastisk at sende kunderne af sted med en god oplevelse og et smil på læben. Jeg håber, at kunne blive i MENY, også efter min læretid. Det er en super elevplads, hvor jeg hver dag lærer nyt. Og så er det jo skønt at vide, at der er masser af muligheder i Dagrofa efter endt elevtid.