Spørgsmål?

x

Har du nogle spørgsmål om at være Elev i Dagrofa? Stil dine spørgsmål her!

Fra elev til chef på rekordtid

Mads er kun 25 år, men han ejer og driver egen butik

Mads har haft sin egen butik i tre år. Han har 26 medarbejdere, Han tjener godt. Har eget hus, og har lige købt sig en ny Mercedes. Mads er 25 år.

Mads er i øvrigt et opdigtet navn. Han har ikke lyst til at blære sig i fuld offentlighed, som han siger.
For “det handler sgu ikke om, hvor mange penge der er på kortet, om titlen som ejer, eller om fede feriebilleder på instagram. Det handler om at ville noget. Om at have nogle ambitioner og mål, og om at turde gå efter dem”, siger Mads.

De boglige fag i skolen hørte ikke til blandt Mads favoritter. Han havde dog allerede i folkeskolen en løs ide om at blive købmand. “Ja, jeg ved godt, at det ikke er en klassisk drøm for en folkeskoleelev. Men jeg tænkte altså, at det kunne være fedt”, siger Mads.

Derfor startede han i mesterlærer efter 10 klasse. Som 16 årig delte han sin tid mellem handelsskolen og sin læreplads i butik. 4 dage i butik. 1 dag på skolebænken. “Det var en fordeling, som passede mig ganske udemærket”, griner Mads.

Da han fyldte 22 år, blev købmanden i nabobyen sat til salg.

”Jeg ringede til Dagrofa, og bad om et møde. Det var Dagrofas butik, og for at overtage en af deres butikker skal man godkendes. Det var en fredag midt på dagen.

Siden Mads var gået ud af folkeskolen, havde han arbejdet på et trykkeri, og havde sparet op. Han var ikke ligefrem rig, men havde fået samlet lidt sammen. “Det var vigtigt at kunne vise, at jeg havde styr på mit shit. Både over for banken og over for Dagrofa. Særligt fordi jeg var så ung”, fortæller Mads.

Lørdag var der styr på pengene. Og han fik lavet en aftale med Dagrofa kort efter.
Nu ejede Mads sin egen butik. Og den gav overskud. Det gør den i øvrigt stadigvæk

 

Vi har bedt Mads om at give tre gode råd, til folk som gerne vil være selvstændige som ham.

 

Tip 1: Sæt dig et mål, og styr mod det

Det kræver hårdt arbejde, hvis man vil opnå noget. Så det er vigtigt at man bruger al sin energi på at løbe i samme retning, så kommer man længere.

 

Tip 2: Tro på dig selv

Tro på dig selv. Der er måske nogle, der rynker på næsen over det, som du stræber efter. Eller som ikke tror på, at du kan opnå det. Eller begge ting på samme tid. Hul i dem!

 

Tip 3: Vær nærig – men ikke overfor kæresten

Ja, det er et totalt usexet råd. Men det holder vand. Giv en omgang når du er ude, og forkæl kæresten, men husk at holde øje med pengene. Din forretnings succes er afhængig af det. Det er old school, men det er værd at spare sammen.

 

(Denne artikel er sponsoreret af den Erhversdrivende Fond KFI )