Spørgsmål?

x

Har du nogle spørgsmål om at være Elev i Dagrofa? Stil dine spørgsmål her!

Den direkte vej fra elev til fuldtidsarbejde

Peter tænkte længe, inden han tog springet.

Peter havde allerede arbejdet i et supermarked i 7 år, før han tog beslutningen om at blive elev. Han startede for at tjene lidt ekstra til SU’en. Derfor var det et helt naturligt valg at fortsætte i butikken efter gymnasiet.

Peter har altid godt kunne lide at arbejde i et supermarked. Det gav en klar fornemmelse af, at man virkelig gjorde en forskel. Man kunne se på folk, at de blev glade, når man hjalp dem. Alligevel gik Peter længe og tænkte over, om han skulle blive elev, inden han tog springet ud i det. For én ting gik ham på, han følte, at det var et fag, der blev set ned på. Han var i forvejen træt af vendingen: ”Man kan jo altid kan blive kassedame i Netto”.

Peter opsøgte derfor købmænd, han kendte gennem sit netværk i Dagrofa. Købmændene inspirerede ham. De fortalte om de mange muligheder, der ligger i en elevuddannelse. Her lærer man ikke bare at sætte varer på plads. Man bliver sælger. Man bliver udfordret, kommer igennem et sjovt forløb, der giver frie tøjler til selv at bestemme retningen, og giver et større ansvar. Købmændene bekræftede Peter i de overvejelser, som han havde gjort sig. Derfor satte han sig ned sammen med sin daværende butikschef, og lavede en fremtidsplan for kunne blive købmand med en elevuddannelse gennem Dagrofa.

I begyndelsen var Peter tilbageholdende med at fortælle sine venner om sin beslutning. Han var nervøs for, at flere af dem ville have samme opfattelse, som han selv havde haft, inden han gik i gang. I dag er han stolt af sit arbejde. Han er glad, og han lærer nyt hver dag. Hans venner har samtidig fået øjnene op for de karrieremuligheder, som ligger foran ham. Ligesom de i Corona krisen selv har oplevet, hvor vigtig en del af samfundet supermarkederne i virkeligheden er. Peter gik på arbejde under Corona krisen, og var stolt af det. Han var et vigtigt led i den store forsyningskæde, der fik hele samfundet til at køre rundt.

Peter blev student fra HHX, og den første omvæltning han skulle lære, var at elevuddannelsen ikke indebærer særlig meget skole. I stedet handler det om at være ude i butikkerne, hvor man lærer en masse. Som elev skiftede han mellem de forskellige afdelinger i den MENY, han arbejdede i. På den måde lærer man hvordan hele butikken fungerer, og spiller sammen. Undervejs var han bl.a. afdelingsleder i kolonialafdelingen, og havde ansvaret for butikkens salg af øl og vand. Det gav et kæmpe boost at finde ud af, hvor meget ansvar man får allerede som elev. Det gav blot Peter endnu mere blod på tanden i det videre elevforløb.

Inden forløbet startede, var Peter bange for, at han skulle komme til at kede sig. Men han fandt hurtigt ud af, at der er “run på” hele tiden. Der sker hele tiden noget nyt. Kundebetjeningen er der selvfølgelig hele tiden, som en utrolig vigtig del af jobbet, men mennesker er forskellige, så selv der, er ingen opgave den samme som dagen før. Det handler også om nytænkning. Et eksempel Peter godt kan lide at bruge er arbejdet i grøntafdelingen, der er en afdeling, hvor der hele tiden sker noget. ”Det er levende varer, det drejer sig om. Man skal være over dem hele tiden. Hvis du gør noget forkert, ses det hurtigt på tallene”.

Da Peter blev færdigudlært, fik han stor hjælp af Dagrofa til at søge arbejde i de forskellige butikker. En del af den fremtidsplan Peter lagde, da han startede på elevuddannelsen, var bl.a. en aftale om, at han skulle blive i Meny, som Peter kalder ”sin butik”.

I dag er Peter souschef i Meny i Bogense.
I fremtiden drømmer Peter om at blive selvstændig købmand med egen butik. Inden for 10 år vil han gerne stå med nøglerne til sine egne lokaler. Han føler sig mere og mere klar til at gribe muligheden, når den kommer.