Spørgsmål?

x

Har du nogle spørgsmål om at være Elev i Dagrofa? Stil dine spørgsmål her!

De 13 mest underlige spørgsmål om at arbejde i butik

Det er helt vildt, hvad man kan få af spørgsmål..

Vi har samlet en top 13! Indrømmet – nogle af spørgsmålene er også nye for os selv.

 

Q: Er det rigtigt, at man samler alle slatter fra flaskeautomaten, og bruger det i gløggen til jeres julefrokost?
A: Ha ha.. Ja, det er der seriøst folk, som spørger om. Og skulle nogen være i tvivl, så er svaret NEEEEJ. Vi har både hygiejnekrav og sund fornuft (hvis førstnævnte ikke skulle være nok).

 

Q: Er det rigtigt, at I nogle gange bruger ”Ny i job”-navneskiltet, når I har brug for en stille dag?
A: Det ville i hvert fald virke, for det er rørende, som vores kunder viser hensyn overfor vores nye medarbejdere.

 

Q: Er det svært at holde masken, hvis en kunde har lagt kondomer, fyrfadslys og en god flaske vin på varebåndet?
A: Vi elsker glade kunder. Og det-der lyder som en glad kunde!

Q: Jeg har hørt, at der er en landsdækkende konkurrence i at stable det højeste tårn af dåsetun, er det rigtigt?
A: Ha ha ha.. Det er det nu..!

 

Q: Er det rigtigt, at når der er hedebølge, så må man holde sin pause i kølerummet bag mælken. Hvis man altså lover ikke at forskrække kunderne?
A: Hmmm. Det var da en god ide. Men jeg tror ikke, at det kan lade sig gøre i de fleste kølerum. Der er simpelthen ikke så meget plads bagved. Og vi skal jo bruge energien på at køle maden. Men der er altid iskolde drikkevarer! Hjælper det?

 

Q: Er det rigtigt, at man med vilje lægger de gamle varer yderst?
A: Ja, det er for at undgå madspild, simpelthen for at forhindre, at vi står og smider varer direkte i skraldespanden.

Q: Hvorfor hedder det butikselev – altså, er man i skole eller i butik?
A: Man er begge dele, og uddannelsen er rent faktisk den vildeste karrieremulighed – den går meget hurtigere end andre uddannelser. Og man får friheden til selv at forme sin karriere.

Q: Jeg har hørt noget om, at gammelt brød bliver lavet til romkugler?
A: Nej nej og atter neeeeej – det er en gammel myte og altså – hvis du ellers har sat tænderne i en blød, sød og cremet romkugle ville du vide det! ☺

Q: Kan man spise frit af alt det, der er i butikken?
A: Der er ikke noget, vi ikke må tage af, men vi betaler selvfølgelig. Og får rabat. Som i øvrigt er en stor fordel ved at arbejde i en butik – og så skal man ikke bruge tid på at handle på vej hjem!

Q: Bliver I betalt baseret på, hvor meget folk køber?
A: Nej. Det ville gå ud over servicen. På samme måde bliver vi heller ikke målt på, hvor hurtigt vi ekspederer – men en del af servicen er selvfølgelig, at folk kommer hurtigere igennem.

Q: Hvor opbevarer I alle varerne, efter at I har lukket?
A: De varer, der er stillet udenfor, smider vi et usynlighedsnet ud over… Nej ok, men nogle gange trækker vi bare vognene med varer indenfor, og det giver også en god anledning til at gøre status på, hvad der skal fyldes op til næste dag.

Q: Hvorfor stopper I ikke bare med at spørge, om folk vil have kvitteringen? Der er jo ingen, der vil have den alligevel.
A: Haha – det er nu ikke helt rigtigt. Men vi spørger altså fordi, indtil flere love siger at vi skal. Kvitteringen er fx kundens bevis på købet, hvis noget skal byttes.

Q: Er det rigtigt, at man som minimum skal have arbejdet 10 år, før man kan få sin egen butik?
A: Nope. Rekorden fra elev til egen butik er 3 år.

 

(Denne artikel er sponsoreret af den Erhversdrivende Fond KFI )